Başın normalden fazla büyümesi, kafa derisinin incelmesi, kafadaki damarların belirginleşmesi, kusma, huzursuzluk, gözlerin aşağıya kayması, nöbetler veya iletişim kurulamaması.…
Başın normalden fazla büyümesi, kafa derisinin incelmesi, kafadaki damarların belirginleşmesi, kusma, huzursuzluk, gözlerin aşağıya kayması, nöbetler veya iletişim kurulamaması.…
Bir beyin rahatsızlığı olan hidrosefali, beynin iç kısmında ve çevresinde su toplanması probleminin oluşturduğu hastalığın ismidir. Bahse konu su beyin-omurilik sıvısının aşırı bir şekilde birikmesi sonucu ortaya çıkar.…
Normal basınçlı hidrosefali (NBH); yürüme bozukluğu, ilerleyici demans(bunama) ve idrar kaçırma beliritileriyle ortaya çıkan ileri yaş hastalığıdır.…
Hidrosefali;omurilik-beyin sıvısının beyin ve çevresinde gereğinden fazla birikerek yol açtığı hastalık olarak tanımlanmaktadır. Beyinde açığa çıkan bu hastalığın tedavisi birkaç farklı yöntemle cerrahi operasyon uygulanarak yapılabilmektedir.…
Şant, genel anestezi altında ameliyatla yerleştirilir. Kafatasına küçük bir delik açılarak şantın ucu beyin içindeki, beyin omurilik sıvısının bulunduğu odacığa yerleştirilir. Daha sonra baş, boyun ve karın cildinin altından geçen bir tünel açılarak şantın diğer ucu, bu sıvının rahatlıkla emilebileceği kalp veya karın boşluğu içine yönlendirilir.…
Şant, hidrosefali hastalığında kullanılan bir tedavi yöntemidir. Hidrosefali; beyin-omurilik sıvısının beyin ve çevresinde gereğinden fazla bulunması, bu sıvının emiliminin örümceksi zar dokusu tarafından yapılamaması sonucu ortaya çıkan durumdur.…
Beyin-omurilik sıvısının beyin içi ve çevresinde aşırı bir şekilde birikmesine ve bunun sonucunda ortaya çıkan hastalığa hidrosefali adı verilmektedir. Normal şartlarda sürekli kafatası içinde üretilerek örümceksi zar tarafından emilimi gerçekleşen beyin-omurilik sıvısı tıkanma veya örümceksi zar dokusunun artık görevini yapamaması sonucu içeride artmaya başlamaktadır.…