Ulnar Sinir Tuzaklanması

Sinir, üzerinde kemiğin yer aldığı ve üzerinde çok ince bir koruyucu yumuşak tabaka olduğu için, basınç artışı sinirde sıkışmaya neden olabilir. Bu sebeplerden dolayı masa başında uzun süre çalışanlarda, dirseğin iç kısmına sürekli baskı altında olanlarda veya klavyenin çok yakın olması nedeni ile uzun süre dirsek bükük vaziyette tutma alışkanlığı olanlarda sinir baskı altında kalabilir.…

Devamını oku...

Hastalar genellikle ağrı, uyuşma ve / veya karıncalanma şikayetleri ile gelirler. Uyuşma ve karıncalanma çoğunlukla yüzük ve küçük parmaklarda olur. Şikayetler sinirin üzerindeki basınç artarsa şiddetlenir. Telefon tutma, kitap veya gazete okuma veya uykudaki gibi dirsek bir süre bükük pozisyonda kaldığı zaman şikayetler artar.…

Devamını oku...

Hastanın şikayetleri, doktorun yapacağı ayrıntılı muayene ile konulur. Kesin tanı sinir iletim hızları ölçümlerinin yapıldığı Elektromiyografi (EMG) ile yapılır .…

Devamını oku...

Muayene ve EMG ile ulnar sinirdeki sıkışıklığın çok ileri derecede olmadığı durumlarda, günlük kullanım sırasında dirseğin duruş ve konumuna dikkat edilmesi, dirseğin sert zemine temas ettirilmemesi, iç tarafına çeşitli yastıkçıklar kullanarak kemik çıkıntısının ve sinirin korumaya alınması ile şikayetler azaltılabilir.…

Devamını oku...